INFORMACJA PRASOWA – OSE otwiera nowe centrum serwisowe w  Krakowie

OSE otwiera nowe centrum serwisowe w  Krakowie

We wrześniu 2016 projektant i producent urządzeń  do produkcji dla przemysłu hi-tech otworzył nowe centrum serwisowe w Krakowie.

Firma założona 30 lat temu jest światowym liderem w branży przemysłowej – projektowanie, produkcja oraz instalowanie linii produkcyjnych to główne zadania OSE, a ich motto to innowacyjność, niezawodność i obsługa klienta na najwyższym poziomie.

“W Polsce mamy kilku strategicznych klientów i zobligowani zostaliśmy do otwarcia tu swojego centrum usług, by móc być bliżej obecnych i przyszłych klientów i służyć im wsparciem”- mówi Olivier Seyeux, CEO OSE.

Lokalny rozwój

OSE, od francuskiego “Oser” (odważyć się), chce rozwijać się w naszym kraju oraz wyposaża się w niezbędne środki, aby być pomocnym dla firm przemysłowych działających na rynkach lokalnych. Mając na celu osiągnięcie 3 mln EUR obrotów rocznie i zbudowanie lokalnego zespołu 10 pracowników, OSE rozpoczyna również poszukiwania lokalnych partnerów i współpracowników.

“Rozwój polskiego przemysłu jest imponujący, a polscy inżynierowie są wysoko wykwalifikowani”-  mówi Franck Alves, manager fabryki OSE w Rouen, w północnej Francji. “W kolejnych miesiącach będziemy zatrudniać projektantów mechanicznych, programistów IT i  kierownika sprzedaży “

Kilka słów o OSE

OSE dostarcza rozwiązania i usługi inżynieryjne dla przemysłu z branż-  motoryzacyjnego, elektronicznego, lotniczego, farmaceutycznego i energetycznego. Od wysoko rozwiniętej inżynierii przez serwis i szkolenia, firma jest w stanie zarządzać projektami do 3 mln EUR. OSE prowadzi około 30 projektów rocznie; 60% z nich poza Francją.

Utworzone w zachodniej Francji 30 lat temu, w ciągu ostatnich 6 lat  OSE osiągnęło czterokrotny wzrost zatrudnienia i sześciokrotny wzrost obrotów firmy.

Obecnie OSE zatrudnia 120 pracowników i jest obecne w 5 miejscach w Europie- we Francji istnieją 3 fabryki, w Wielkiej Brytanii centrum serwisowe oraz nowo utworzone centrum serwisowe w Krakowie

Kontakt : Lauriane Mille – lauriane.mille@ose-groupe.fr